Krmivo pro králíky

S pořízením klece nebo králíkárny pro vašeho králíka teprve starost začíná. Abyste spolu mohli strávit mnoho radostných let, je třeba, dopřát mu nejen kvalitní zázemí, ale zejména stravu! Jaké krmivo je pro něho nejlepší a co všechno zakoupit pro spokojené zažívání? 

Čím krmit králíka?

Základem kvalitní stravy rozhodně nejsou zrnité směsi, těm se vyhněte velkým obloukem. Pro zažívání králíků jsou velmi nevhodné, protože zatěžují trávení a nejedná se o jejich přirozenou potravu. 

V králičím jídelníčku nesmí chybět čerstvá zelenina a seno, které tvoří naprostý základ. Na eshopu Grünhopper můžete vybírat hned z několika druhů. Luční seno obsahuje bohatý zdroj vlákniny, která podporuje správnou a zdravou funkci trávicího systému. Díky přírodní struktuře sena, podporuje přirozené žvýkání, což je klíčové pro udržení zdravých zubů. Na přilepšenou sáhněte po seně s bylinkami a nebo po seně z pampelišek.

54-2

Další vhodná strava pro králíky?

Pokud chcete svému ušákovi dopřát vysoce kvalitní a vyváženou stravu, obohaťte jeho jídelníček o prémiové granule z vysoce kvalitních surovin, které podporují nejen silné zuby, ale i zářivou srst. Granule obsahují všechny důležité vitamíny a minerály, které jsou potřeba pro dlouhověkost králíků.

Kromě toho můžete také vybrat speciální krmné směsi, ať už pro mláďata nebo pro podporu zlepšení zdravotních obtíží. Nechybí proto krmná směs na podporu trávení, močových cest či pro zlepšení celkové vitality.

pampeliška_králík

V případě že nemáte možnost, vypěstovat či natrhat vlastní bylinky, ale rádi byste svému králíkovi dopřáli něco na přilepšenou, nezoufejte! Na eshopu najdete kromě klasické nasušené kopřivy také listy maliníku či fenykl a pampelišky.

Věříme, že si na eshopu Grünhopper vyberete z velkého sortimentu krmiv, která podpoří zdraví a vitalitu vašeho králíka.