Sušené listy maliníku pro králíky jsou nejen lahodné, ale také přínosné

Se sušených listů maliníku se králíci v průběhu času naučili získat maximum živin, které podporují jejich celkové zdraví. Je to 100% přírodní krmivo, které jim moc chutná, takže je tímto výběrem určitě potěšíte.

Jakou výživu králíci ze sušených listů maliníku získají?

Listy maliníku obsahují živiny v přirozené, čisté formě, jaké by králíci našli sami ve volné přírodě. Při sušení zůstává v maliníku většina výživných složek. Proto v krminu nejsou potřeba žádné přídatné látky ani konzervanty. 

Hlavní výživovou složkou jsou vitamíny C,E a K, minerály a flavonoidy, které jsou základním stavebním a výživovým prvkem jejich organismu a zajišťují jeho správné fungování. 

neu-gruenhopper-himbeere~5

Jak tyto živiny přispívají k jejich celkovému zdraví?

Lahodné listy s vysokým obsahem vápníku, železa, hořčíku a draslíku podporují celkové zdraví králíků, hladký průběh trávení a posilují jejich imunitní systém. Vitamíny zpevní králíkovi kosti, zuby a srst, která ho chrání před zánětem kůže.

Celulóza v maliníku normalizuje činnost trávicího systému, vitamín C podporuje posiluje imunitní systém, vitamín E chrání organismus před škodlivými látkami a vitamín K napomáhá optimálnímu srážení krve. Flavonoidy jsou účinná ochrana před zánětem. Složky v maliníku snižují králíkovi tělesnou teplotu, což obzvlášť v tomto období určitě ocení.

framboise

Navíc si i skvěle pochutnají

Sušené listy maliníku mají pro králíky přirozeně lákavou vůni a jejich žvýkání je pro ně velký požitek. Látky v listech podporují chuť k jídlu a v kombinaci se semínky tak dostanou vaši chundelatí miláčci plnohodnotou a vyváženou stravu.

Králíka nepřekrmujte

Překrmování králíkům narušuje střevní mikroflóru a způsobuje trávicí problémy. Maximálně může králík dostat 20-30 gramů sušených listů denne. Na našem e-shopu seženete lahodné a kvalitní krmivo nejen pro králíky.